Dashboard | +Follow
Alhamdulillah :'/
Friday, December 21, 2012 • 10:24 PM • 0 comments


Assalamualaikum.

Hehe. 19.12.12! Hari keramat untuk batch 97s. Dapat resultttttttttt! Fuhhhh. Okay, okay okay and okay. *inhale exhale* Turun rumah, masuk kereta then went to school. In the car, i told all my secrets to my mum. About the t-shirt that i got from Ihsan and salam from Nurul Nadhirah. Seriously, my mum just buat relax. Tanya pasal tu, ni. Alhamdulillah! Hilang segala rahsia yang aku nak bagitau selama ni. Watlekk, saya dan Ihsan, officially bff now.

Sampai sekolah then masa nak masuk tu, ada budak lelaki berbaris depan pintu. Haha. Nak sambut I lah tu. And ade Ihsan situ, pheawww! Ada gak dengar bunyi-bunyi orang sebut Ihsan. Nasib my mum tak nampak dia. Haha. Kalau tak kena siasat nanti KOT. Masuk-masuk, jumpa mummy Fiesal. Then, my mum with mummy fiesal pun pergi lah duduk kat depan sana. Okay. Lama gilaaaaaaaa nak tunggu result sampai. Dari pukul 10pagi hingga 12tengahhari baru nak umum.

And then, jumpa gang Awesome4. Haha. Rancak jugak lah kitaorang berbual. Hujan serik hujan serik! Begitu lah cuaca semase menunggu ketibaan result tu. Then, bila pukul 12tengah hari, result pun diumumkan. And sadly, I just got 7A 1B. Woiiiii, menangis aku duduk bawah tu. Nama tak panggil-panggil. Nasib ada kawan-kawan saya duduk kat saya. Thanks girls. I appreciate it. You guys are awesomeeee! Mahirah Kamaruddin, Nur Suriani Mustaffa and Nurul Nadhirah Ruzelan. They got straight As, i mean 9As in PMR. And thanks to mak cik yang duduk tepi saya tu, dia tenangkan saya and gosok-gosok saya. Maklum lah, my mum ada kat depan sane tu haa. Thanks makcik. Mak sape pun saya pun dok kenal. Tapi, saya dah agak yang saya dapat 7a je because of that dream. Mimpi dapat 7a 1b. B english. Gelepor aku atas katil then terkejut and dengar azan subuh. So, bangun, ambil wuduk, solat subuh.

Then, i run to get my mum. My mum said "Dont cry. Buat ape menangis." Mummy Fiesal said " Okay dah tu kakak. Sabar sabar" Sebokkkk gilaaaa woii. Btw, masa tu nampak Ana and her mum. Tapi, maafkan saya sebab tak pegi kat awak. Kalau saya menangis, saya memang gini. Sorry Ana! You always my best twin ever that i have. You're awesome girl y'know. Then, balik. Memang tak sempat jumpa geng pun. Sedih. Tsk tsk :'( Pastu, setengah jalan dah. Hampir nak sampai rumah dah, my mum patah balik untuk ambil borang re-check tu. Ingat nak ambil keesokan hari sebab hari tu kan sibuk gilaaa. Okay. Return to school back. Thanks mum! Sampai sekolah, jumpa cenok. "Cenok: Nana! Dok ambil lagi ke result?" Me: pusing , senyum and just go. Hahaha. Lawok sungguh cenok ni.

Btw, in the car, "Ma: Takpe along. Okay dah tu. Takpee! Along nak menda ma bagi. Me: jebeh plus diam. Dalam hati *Takpe lah ma, along bukannya dapat Straight As*
Malam tu pulak, Abi: Tahniah lah along. Takpe, abi dengan ma bincang dah nak beli jugak hadiah ke along. Along nak menda? Dslr ke handphone? Me: still jebeh and buat diam. Angkat bahu lah.

Kadang-kadang, saya malu dan kecewa jugak lah, sebab tak dapat straight As pun, mereka still nak bagi hadiah. Terharu gilaaaaaa *lap air mata* Kadang-kadang, saya tak patut kot dapat hadiah. Yelahh, saya ni skill ikut janji gitu ahh. Dapat straight As, baru dapat hadiah. And, saya rasa rendah diri dan malu sebab kawan saya semua dapat straight As. Rasa macam......... Aghhhh, tak dapat nak bagitau macam mana.

Saya baca blog Yanie dengan Nurul pun, agak sedih jugak lahh. They got 9As, and i got just 7a. Btw, Alhamdulillah dengan apa yang aku dapat ni. Mungkin setakat tu je kot rezeki aku untuk PMR. Allah Maha Adil, Maha Mengetahui. Mungkin Dia nak bagi yang terbaik lagi pada masa yang akan datang. Aku redha jelah dan tawakkal dengan re-check tu.

So, congrats to all my friends especially, my gang Awesome4! And, congrats TePCES! 89orang straight As. Congrats congrats and congrats!

p/s: saya menulis post ini dengan hati yang sedih serta mengalirkan air mata. Sweet kannnn? Haha. Kbye

xoxo,NanaComel



Disclaimer

Photobucket
Hi, Im Nana. Nice to meet you. Im a Greysonator/Enchancers.

Facebook | Twitter

♥Navigation♥
« Go back to entries
« Meet the Owner
« Exchange Link is open
« Tutorials

Taggie Board




Click and Shout here :)


Back to past



Credits


Template : Aulia Septiya
Edited : Syazana Nana
Helped : Ayem, AskarrPink, Ziera
Header & Cursor : Ziera
Background : Qihah
Font : Google