Dashboard | +Follow
Maulidur Rasul♥
Friday, February 17, 2012 • 1:04 PM • 0 comments

Aum-aum! Handsome. Act, Greyson alwys handsome. Hahaha!

Heyhay! Lame tak update. Rindu lah pulak. Takde mase lah sayang plus malas. So, tak ter-update lah blog ni. Okay. Sebenarnya banyak cerita nak cerita ni. Tapi kite straight to the point je lah.

Mase hari Rabu bersamaan dengan 15 Februari bersamaan dengan Birthday Nabila kite bersamaan kawan baik kite bersamaan saya suke perangai dia. Hoho. Banyak bersamaan orr. Okay-okay. Mase hari tu, sekolah ade buat perarakan Maulidur Rasul peringkat sekolah. Herm. Kena pakai baju ikut rumah sukan.

I rumah Biru aka Laksamana. Rumah Merah aka Panglima. Rumah Hijau aka Temenggung. Rumah Kuning aka Bendahara. Hoho. Sejarah tu. Kite Laksamana. Kite dapat Naib Johan dalam perarakan tu. Ehem-ehem! Nampak je gitu tapi hemm.

Mase jalan plus berselawat tu, macam-macam benda/binatang mati atas jalan. Euww! Dok cakat nak lompat ambe. Haduihh. Jauh gak arh. First time kowt buat macam ni sebab selama saya sekolah situ dop pernah buat pun.

Okay. Lepas sampai kat sekolah, semua selepek belaka. Keletihan lah tu. Pastu, cikgu suruh pegi rehat tapi geng takboh rehat. Okay. Mintak dengan kawan sikit roti. Buruk siku lah. Sorry. Mase tu, lapar sangat dah. Masuk dewan, dengar ceramah. Best jugak lah, ustaz tu ceramah. Seram sejuk jugak dengan ceramah tu, muka macam garang sikit. Errr.

Mase showslide tentang riwayat Nabi Muhammad SAW, sedih wei. Sebok ade belake. Tapi saya tahan, taknak nangis depan orang ramai. Orang lain dah soh seh soh seh. Okay. Saya memahami perasaan sorang-sorang. Memang sedih gile arh. Okay. Persembahan nasyid, waris ade situ. Weet-weet! Gelepor dah situ. Persembahan sajak/ syair, besstt.

Kelmarin ade perjumpaan tentang sape kena pego hari Sabtu ni. Huaaaa! Mula-mula cikgu buat keluar dulu budak asrama. Ingat ke budak asrama pegi, rupanya hampeh. Budak yang duduk kat luar kena pegi. Hadoihh, habis teh ambe sorok kat kawan yang duduk kat asrama. Yeah! Dapat pelajaran kat sini.

Jadi, esok Sabtu kena pergi dengan berpakaian baju rasmi sekolah. Tapi, saya takde. Ade orang pinjam so taktau nak pergi ke tak. Kalau pegi saya terpakse pakai baju sukan sekolah. Okay, Bye.

xoxo,NanaComel



Disclaimer

Photobucket
Hi, Im Nana. Nice to meet you. Im a Greysonator/Enchancers.

Facebook | Twitter

♥Navigation♥
« Go back to entries
« Meet the Owner
« Exchange Link is open
« Tutorials

Taggie Board




Click and Shout here :)


Back to past



Credits


Template : Aulia Septiya
Edited : Syazana Nana
Helped : Ayem, AskarrPink, Ziera
Header & Cursor : Ziera
Background : Qihah
Font : Google