Dashboard | +Follow
Our Trip♥
Tuesday, December 27, 2011 • 3:00 PM • 0 comments

Ololo-,-

Heyhoy! Lame tak update post. Oloh, kite pegi bercuti lah sayang. Best lah sayang. Sayang lah pulak. Meh nak cerita cikit.

First day, 22 Disember KL
Kite pegi hari Khamis. Tolak pagi pukul 10 lebih. Sampai sane, pegi shopping dulu. Hotel free je kite. Huahuahua! Takde lah. Duduk rumah sepupu. Free lah kan. Tuan rumah tak balek kerja lagi. Pegi lah jalan dulu. Skip. Sampai rumah. Pegi ambik sepupu kat tabika. Excited sungguh dia bile tengok sepupu dia ni.

Malam keluar pegi makan kat mane entah. Tapi best. Sporting tuan kedai tu. Siap beri free agi buah Pulasan. Pulasan? First time jugak saye jumpa tu. Sedap. Macam buah rambutan. Tapi dop banyak rambut dia arh. Kirenya buah tu botak. Haha!

Second day, 23 Disember KL - Melaka
Pagi-pagi lagi siap nak bertolak ke Melaka pulak. Naik sebuah je kereta. Pakat himpit-himpit belake. Kan kalau pegi dua buah kereta kan ,takut sesat. Hak tu gi sane, hak ni pegi sinun. Kan? Sampai Melaka, terus cari kedai and apartment. Lame jugak nak cari ke kedai tu. Padahal pusing ikut tule gak. Padan main gitu jep.

Jumpa kedai. Masuk. Makan. Siap makan cari apartment pulak. Susah bebenar nak cari. Padahal, tadi dah jumpa. Tapi, tak jumpa jalan nak pegi tu. Finally, jumpa. Sampai, terus ambil kunci. Masuk je bilik tu. Woahh! Blue colour :D Langsir, meja makan, bilik tidur, semua biru. Haduh, macam duduk dalam laut. Simpan beg. Siap-siap nak keluar pulak.

First, pegi jalan kat Dataran Pahlawan tapi parking kereta kat Mahkota Parade. Lintas jalan lah kan. Masuk mall, pusing-pusing je tapi ade gak terbabas beli-belah. Keluar pegi kat A'Famosa. Bibik ambe nak tengok-tengok kat dalam. Ikut jelah. My dad suruh. Yang lain tunggu kat bawah. Saya, bibik, dua my little bro dengan sepupu. Naik atas nun. Sebenarnya, malas. Tapi, naik je lah. Letihnya naik tangga. Saya fobia bile duduk kat atas tu. Sebab? Sebab benda tu. Benda tu? Alah, sekarang dah famous benda tu. Tau-tau jelah. Stop. Siap pusing, turun balik.

Turun-turun, nampak my mum cakap dengan seseorang. Okay, fine. Bila dekat je, nampak . Rupanya mak sedare ambe. Patutlah, anak lelaki dia tengok saye. Patutlah, macam kenal je dia ni. Aduh, dia sandang beg benda tu. Lagi ambe fobia. Okay. Salam dengan mak sedara. Hujan turun. My mum suruh masuk dulu dalam mall. Masuk terus beli air. My uncle belikan. Tunggu my mum and dad. Andthen, pegi beli ole-ole untuk sepupu. Beli makanan sikit.

Andthen, pegi Mahkota Parade pulak. My aunt nak beli beg. Okay. My mum minat kat satu beg ni. Disebabkan, 24 Disember ialah birthday my mum. My dad bagi greenlight. Woahh! Untung mak I. Dapat discount pulak tu. Duduk situ sampai Maghrib. Takpe! Jamak kan. Then, pegi beli tiket naik boat. Pastu, pegi makan dulu. Ehh, ade Superman Melaka Smart lah. Boleh bayang agi muka dia ea. Haha! Siap makan pegi beratur. Naik boat. Cantek lah pemandangan dia. Duduk tepi mat saleh. Mat saleh tu kenang ke my little bro. Wah-wah ! Famous gitu adik ambe.

Lepastu, balik. Tapi, singgah kat Menara Taming Sari. Saya, sepupu and my uncle je naik. Lain duduk dalam kereta. Penat lah tu. Ni pun my uncle yang ajak. Kata dia, nanti saya ngigau nak naik menara tu. Haha! Mane ade. Naik lah 3 orang. Tapi, ramai agi. Ouh, tinggi tu. Nasib saye ni bukan jenis gayat. Siap, terus balik. Haha! My mum sambut birthday kat apartment. Happy Birthday mum! I you so much. Lewat gak tidur tu.

Third day, 24 Disember Melaka- KL
Okay, masa untuk balik. Tapi, pegi makan dulu. Makan kat kedai semalam. Haha! Menu minuman yang same je tuan kedai tu kabor. Pastu, pegi kedai jap. Beli lagi. Andandand, terus balik. Lame jugak nak sampai KL tu. Sakit badan duduk dalam kereta jep.

Sampai KL petang. Sampai rumah berehat kejap. Malam keluar. Pegi tengok kawan ayah kat Hosp. DEMC. Sebenarnya takboleh masuk ramai-ramai. Okay. Tunggu kat luar. Pastu, mak I panggil suruh masuk. Tapi senyap-senyap je. Alah, dah macam orang bersalah dah ni. Sabar jelah. Lame gitu, balik. Pegi cari kedai makan. And terus balik.

Forth day, 25 Disember KL- Kemaman
Okay, last day. Pagi pegi jalan kat Mid Valley. Beli barang sikit. Chauww! Sampai rumah berehat kejap. Then, petang tu bertolak balik Kemaman. Bye! 

My dad lalu ikut Genting Highland. Huihuihui. Best emm. Naik atas nun. Tapi tak sampai atas nun turun balik. Sebab macam tak sedap hati je. Turun balik. Ayah kate kalau nak datang sini kena check kereta dulu. Okay. Tapi, sempat lah jugak rase sejuk dia tu. Dah almost top dah kiteorang jalan. Turun balik. Takde rezeki lah tu. Okay, next time. Sejuk atas. Sampai nak terkencing semua orang.

Berhenti kat mane entah. Macam jual souvenirs gitu arh. Ade toilet. Satu kereta turun. Sejuk bohh. Pastu, snap gambar jap. Hahaha! Best emm. Tengah snap-snap gambar, terdengar lah lagu Waiting Outside The Lines- Greyson Chance. Aaaaaaaa! Gelepor ambe situ. Hehe!
Then, teruskan perjalanan kami. Hehe! Best emm. Okay! Sini dulu yep.

P/s : Holidays end. Time untuk study pulak. Beberape hari lagi saya jadi candidates PMR. Gerun eh rase.

xoxo,NanaComel



Disclaimer

Photobucket
Hi, Im Nana. Nice to meet you. Im a Greysonator/Enchancers.

Facebook | Twitter

♥Navigation♥
« Go back to entries
« Meet the Owner
« Exchange Link is open
« Tutorials

Taggie Board




Click and Shout here :)


Back to past



Credits


Template : Aulia Septiya
Edited : Syazana Nana
Helped : Ayem, AskarrPink, Ziera
Header & Cursor : Ziera
Background : Qihah
Font : Google