Dashboard | +Follow
Jalan-jalan,Cari Duit Raya !!!
Saturday, September 10, 2011 • 4:27 PM • 0 comments

0itt...Semalam KITA pegi rumah Ustazah Rafidah....*winkwink..
Meh nak cerita dari A --> Z...
Get ready!!

Saya pegi dengan Mahirah...Dia mari ambil kat rumah..!!hehe
Saya pegi lepas Asar...Kena lah sembahyang dulu..Baik kan kita..huhu!!
Saya siap-2...Mahirah pon msg suruh get ready!!
Sebelum keluar salam dulu dengan Ma & Abi..Ambil berkat...*tipuu

Sampai kat trafficlight,berhenti lah kan..??Merah kan??xkan nak langgar je kot...
Pastu,nampak kereta Yanie kat depan kedai tu...Mahirah telefon ..hor,ye sungguh...
Ayah Mahirah terpaksa lah potong line...dah salah lorong ekpon...
And,berhenti belakang kereta Yanie..Turun...Naik kereta Yanie pulak*belit ke ayat saya???

Jalan!!
Masuk lorong pertama....
Nurul kata belok kiri..Ayah Yanie kabor kiri sekolah...
Pastu,kitaorang jalan straight jew sampai kat kawasan kampung hujung nun...
Patah balik...Masa nie Yanie tengah telefon Nurul...
Jumpa satu lorong yang Nurul kabor...
Ayah Yanie rasa hok tu dah tadi ,tapi Yanie kata belah kiri bukan belah kanan...
Kat hujung lorong tu,nampak lah diaorang semua..
Ayah Yanie keluar dari kereta pastu kabor ''Comel,bukan alik kiri,alik kanan lah.."*lebih kurang gitu arh..
Memang kelakar lah ayah Yanie...*spoting giler....

Pastu,jalan pegi rumah Ustazah...
o0o,rupa-rupanya ustazah buat rumah terbuka...
Malu ehh nak masuk..Tunggu lah Daddy and Yanie..Masuk sama dengan Mahirah...
Masuk-masuk terus dalam rumah ustazah...
Pegi salam dengan ustazah..

Duduk sebentar,tunggu kakak-2 Form 3 siap makan...
Sementara tu,kitaorang snap gambar banyak...*gambar ade dengan Daddy..
Pastu,makan....
Kitaorang makan kat dalam rumah...special kan KITA!!
Ramai jugak cg-2 datang..
Che K kabor mak Aldrin datang jugak...
Ermm,xpe arh...

Keluar pegi tolong Mahirah ambil makanan saya...*kat sana saya buat Mahirah mcm mak saya..hehe
Tengok-2 Aryssa pon ade...hehe!!
Nak tegur takut...Tengok je lah...:))
Masuk makan...
Lepas makan ,orang kabor nak pegi rumah Ustaz kita...

Okay arh!!
Salam dengan ustazah and dapat duit raya!!*winkwink..
Laa,dapat juga ke??...seronok!!
Keluar!!!
Pegi rumah ustaz jalan kaki...
Dalam perjalanan tu,best sangat..galok-2 lah...and so 0n...

Sampai-2 rumah ustaz...
Tup-2 ..xde orang...
Bohhh...sedih nguh...sebek rasa...:((
xpe arh..Kenal dah lah rumah ustaz...Besarrr!!!
Lain kali boleh pegi pulak...

Pastu,balik!!!!
Act,baalik dengan Mahirah...
Okay!!Mahirah telefon arh...
Lama jugak menunggu tu...
Pastu,semua orang balik.....Mahirah nie biar betul...Mahirah pon telefon pulak...
tup-2 ayah Mahirah ade kat rumah tokwan dia...

Saya pon telefon ayah saya suruh ambil....Takut bohh..*masa tu nak dekat Maghrib dah...
Telefon lah...Hadoiii,ayah saya pulak ade kat Geliga....
Kitaorang pon terpaksa lah menunggu...*yang ade masa nie Saya,Mahirah and Jannah...
Nasib baik ade Jannah ,kalau x sunyi lah...

Tunggu punya,tunggu punya tunggu...
Maghrib dah..Ehh,biar betol...Debar dah ea...
Pastu,ayah saya call tunggu kat ane...Kabor arh...
Laslas,ayah saya sampai dalam pukul 7.30 malam...
psssttt,masa kita tiga orang tunggu kat kedai tu...
Terserempak dengan Cg Aziz....Debar wehh...
Mahirah beri salam...
Cg pun pandang lalu berkata" Ehh,buat ape???
Mahirah : Tunggu ayah...
Cg Aziz : (cg angguk kepala)

Nasib baik cg dop kenal kita...
Ayah sampai terus hantar Mahirah and Jannah!!!..
Btw, hari itu,hari yang menyeronokkan...

gambar akan diupload oleh Daddy saya!!

 pen off
cerita terlalu panjang
Love you,Mr Handsome

xoxo,NanaComel



Disclaimer

Photobucket
Hi, Im Nana. Nice to meet you. Im a Greysonator/Enchancers.

Facebook | Twitter

♥Navigation♥
« Go back to entries
« Meet the Owner
« Exchange Link is open
« Tutorials

Taggie Board




Click and Shout here :)


Back to past



Credits


Template : Aulia Septiya
Edited : Syazana Nana
Helped : Ayem, AskarrPink, Ziera
Header & Cursor : Ziera
Background : Qihah
Font : Google